Alpingruppa er tilbake igjen etter vellykket samling på Kvitfjell. Torsdag til søndag deltok nærmere 50 alpinister fra Sogn og Fjordane Skikrins på Fjord1 samling på Kvitfjell, der Hafslo stilte med 3 deltakere; Eskil, Katarina og Wilma. Vi er slitne og samtidig glade for at vi var med etter 4 dager med intensiv trening over 2 X 2 dager hhv. storslalom og slalom. Dette var første gang på snø for oss denne sesongen- der noen hadde vært på samlingen i Hintertux i Østerrrike tidligere på høsten. For vår del har det vært god barmarkstrening i forkant v/Geir Foss. Andre klubber hadde også funnet veien til Kvitfjell, både fra inn- og utland, da snøen kommer tidlig der. Et preppekurs og besøk på Swix-fabrikken på Lillehammer fredag ettermiddag var også veldig bra å få med seg, der vi fikk frisket opp preparering av ski. Veldig positivt at Sogndal alpint v/ Tommy og Magne hjalp oss igang i preppebua kvelden før. Vi tok en repitisjon lørdag ettermiddag- og hadde det veldig gøy med «nye vinkler»- som en oppvarming til utfor i Lake Louise der Aksel Lund Svindal vant med 1/100 sekund.

Alpine Race Academy v/Ånen Giverhaug (tidl. trener for Heming og landslangstrener for Island) og Sven Ullrich (tidl. landslagstrener for bla. Australia, Danmark og Kroatia) var trenerne våre på samlingen- og ga veldig gode og viktige tilbakemeldinger. Ånen er også veldig engasjert, morsom- og disse trenerne ser detaljer som ikke vi ser. Vi foreldre prøver å følge med så godt vi kan, og er standby/ prøver å motivere.

Mengdetrening er viktig i alpint og nå er det viktig å fortsette progresjonen på snø i Sogn. Så det passer som hånd i hanske nå at Sogn skisenter har åpna- og vi vil i samarbeid med Sogn Skisenter starte opp treningen på snø så snart som mulig.

Vi fikk også testet stolheisen- og på bildet under er vi glade og på toppen 1032 moh. Vi fikk repetert litt fra turen til Hemsedal sist vinter.

IMG_1600