Orienteringsgruppa arrangerte treningssamling for ungdom 13.-14 juni. Sytten deltakere fra 9-16 år deltok. Deltakerene kom fra Hafslo, Kaupanger, Sogndal, Veten og Fjellhug/Vereide. Fredagen åpnet med samling i Okleviki, og første treningsøkte var kompass-trening. Orienteringsløperne hadde tett oppfølging av et godt treningsteam, og ungene fikk øvd seg på å gå på kompasskurs. Andre treningsøkt var o-løp, der løperne valgte løyper ut fra eget ferdighetsnivå. Etter det var det pizza og drikke på tunet til Ester og Ove. De som ville overnatta på Lyngmo, mens andre reiste heim.

Søndagsmorra bar det tidlig treningsøkt i Sogndal sentrum, der vi øvde på sprint. Det er viktige forskjeller mellom sprintorientering og «vanlig» orientering i skog, særlig når sprinten er i tettbebygd område. Og derfor er det viktig for løperne å trene litt på dette, før Hovedløpet (ungdommens uoffisielle norgesmesterskap). Deretter bar det til Moane, der Sogndal si o-gruppe arrangerte kretsmesterskap i mellomdistanse. Der deltok våre løpere (se egen artikkel).

Deltakerne på treningssamlingen: ungdomssamling